• Heb je het tijdens het dansen warm gekregen? Dan hebben we De Natte Waaier voor jou!   Deze waaier is tijdens evenementen te verkrijgen bij de muntenbar! Let op! Op = Op!
  • Nat in de wei

     27,50
    Een jubileumboek van formaat 120 jaar nattigheid in woord en beeld Nat in de wei, het jubileumboek van Schuttersgenootschap OEV1. Geschiedenis in een modern jasje, zo zou je het fraai vormgegeven boek kunnen typeren. Een verzameling van wel honderd verhalen over mensen van vlees en bloed. Het formaat oblong (liggend A4) maakt het mogelijk foto’s groot af te drukken. Op papier van hoge kwaliteit. Je kunt Nat in de wei een fotoalbum met teksten noemen. Op het omslag staat een foto van het schietterrein met schietmast. Met op de voorgrond een vogel die van de mast af vliegt, of misschien wel op weg is naar zijn hoge zitplaats. Een vrije vogel, zoals schutterij OEV1 ook bestond en bestaat uit vrije vogels die traditie niet zien als een keurslijf, maar een prima aanleiding voor een feest. Natuurlijk staan achterin alle koningsparen. Uitgevoerd als een plakplaatjesalbum dat doorloopt tot 2052, het jaar waarin we ons 150-jarig bestaan vieren. Nat in de wei is daarmee een doorgeefboek waarin onze kinderen en kleinkinderen jaarlijks het vorstenpaar kunnen bijplakken. Om het actueel te houden. Ook het dagelijks bestuur is in een tot 2052 doorlopend album vereeuwigd. Hoe het zat met de schermutselingen rond 1900, waaruit onze schutterij is ontstaan, beschrijven de vijf hoofdrolspelers: burgemeester, pastoor, steenfabrikant, bovenmeester en parlevinker. De mannen vertellen hun verhaal. Het oordeel wie destijds het gelijk aan zijn kant had, laten we aan de lezer. Twee langere verhalen vormen de uitzondering op de regel. De trieste geschiedenis van Herman Maessen, eerste koning tegen wil en dank. Strenge vorst bezegelt in 1929 het lot van deze bankier, kweker en regent die in 1902 Villa Maria laat bouwen. En, we kunnen er niet omheen, een van de natte koningen wordt moordenaar. Thé Leijgraf schiet in juli 1919 koning en zit met zijn verloofde Anna van der Velden op de troon. Op 27 oktober van dat jaar vermoordt hij de zussen Door en Hanne Makaaij met een broodmes. Het hele dorp is in rep en roer. Leijgraf viert oud en nieuw nog in de Natte Tent. Pas op 5 januari wordt hij opgepakt. Dankzij een forensisch onderzoeker weten we precies wat er die nacht, waarin een zachtmoedige scheepstimmerman een meedogenloze moordenaar wordt, gebeurd is. Natuurlijk komen vertegenwoordigers van Sint-Cecilia, Juliana Bicycle Team Holland en de Veldruiters aan het woord. Zonder deze drie verenigingen zou een kermis geen kermis zijn. Ze vertellen over lief en leed dat we gezamenlijk deelden en hopelijk nog vele jaren zullen delen. Vanaf nu kan iedereen inschrijven op het boek, dan ben je verzekerd van een exemplaar. Nat in de wei kost 25 euro, na de presentatie 27,50 euro. Het jubileumboek wordt op zaterdag 21 mei 2022 feestelijk gepresenteerd in schuttersgebouw OEV1. Iedereen is welkom.
  • O.E.V.1 Vlag

     12,50
    Ja hoor ze zijn weer binnen... nieuwe voorraad van onze mooie verenigingsvlag. De afmeting is 100 bij 150 cm. Voor het mooie bedrag van €12,50 kun jij ook eigenaar zijn.
Ga naar de bovenkant